افزودني هاي شيميايي تركيباتي هستند كه براي افزايش ماندگاري خوراكيها در صنايع غذايي مورد استفاده قرار مي گيرند. افزودني هاي شيميايي با كاهش يا حذف ميكروارگانيسم هايي كه باعث فساد مواد غذايي مي شوند آنها را براي مدت طولاني سالم نگه مي دارند.

اگرچه در حال حاضر استفاده از افزودني هاي شيميايي يك ضرورت به حساب مي آيد اما ممكن است اين تركيبات براي سلامت انسانها مضر باشند. براي در امان ماندن از تاثيرات مضر احتمالي افزودني هاي شيميايي بهترين كار استفاده از غذاهاي تازه و غير فرآوري شده است كه حاوي هيچ ماده شيميايي نيستند. در ادامه مقاله برخي از افزودني هاي شيميايي موجود در مواد غذايي و تاثير آنها بر سلامتي انسان شرح داده شده است.

افزودني هاي شيميايي رايج در مواد غذايي

نيترات و نيتريت

نيترات و نيتريت افزودني هاي شيميايي هستند كه با خواص آنتي باكتريال، مواد غذايي را از باكتريهايي مانند بوتوليسم محافظت مي كنند. با اينحال تحقيقات نشان داده است كه اين مواد براي سلامتي انسان ها خطرناك هستند زيرا نيتريت ها با برخي از آمينواسيدهاي خاص موجود در دستگاه گوارش واكنش داده و نيتروسيامين ها را تشكيل مي دهند كه به عنوان مواد سرطانزا شناخته شده هستند.

يكي ديگر از افزودني هاي شيميايي موجود در مواد غذايي نيترات سديم است كه به عنوان تثبيت كننده رنگ مورد استفاده قرار مي گيرد كه به آرامي به نيترات متابوليزه مي شود. برخي از محصولات غذايي شناخته شده اي حاوي نيتريت سديم و نيترات شامل گوشت هاي فراوري شده مانند سوسيس و كالباس و هات داگ هستند.

سولفيت ها و دي اكسيد سولفور

سولفيت ها و دي اكسيد سولفور افزودني هاي شيميايي با خواص آنتي باكتريال هستند كه در درجه اول به عنوان مواد نگهدارنده مورد استفاده قرار مي گيرند. سولفيت ها عمدتاً در ميوه هاي خشك و شراب قرمز و بعضي مواقع در مارك هاي خاصي از آب ميوه ها وجود دارند.

دي اكسيد سولفور نيز افزودني شيميايي ديگري است كه در بسياري از مواد غذايي جهت افزايش ماندگاري استفاده مي شود. اين تركيب اكسيداسيون چربي هايي  كه ليپيد ناميده مي شوند را كند مي كند. وقتي كه اين ماده به عنوان يكي از افزودني هاي شيميايي روي ميوه ها و سبزيجات تازه چيده شده اسپري مي شود، روند طبيعي رسيدن آنها را متوقف مي كند. اين دو تركيب مي توانند باعث واكنش هاي آلرژي در برخي افراد شوند.

آلژينات ، پروپيلن گليكول آلژينات

آلژينات يك تركيب طبيعي است كه از جلبك دريايي استخراج مي شود و به عنوان ماده قوام دهنده و تثبيت كننده كف در مواد غذايي استفاده مي شود. با اين حال ، پروپيلن گليكول آلژينات يك ماده اصلاح شده و يكي از افزودني هاي شيميايي است كه مي تواند عوارض متعددي در انسانها ايجاد كند .

آسپارتام

اين تركيب يكي از مواد شيميايي مضري است كه تحقيقات نشان داده در راستاي حفظ منافع عمومي نبايد در صنايع غذايي مورد استفاده قرار بگيرد. آسپارتام تركيبي از اسيدهاي آمينه و متانول است. اين تركيب شيميايي ممكن است باعث ايجاد سرطان و ساير مشكلات مرتبط با سلامتي شود ، اگرچه براي تأييد اين مسئله نياز به مطالعات بيشتر است.

 

 آسپارتام به عنوان شيرين كننده مصنوعي يكي از افزودني هاي شيميايي است كه به جاي شكر در غذاهاي رژيمي مورد استفاده قرار مي گيرد اين ماده در نوشابه ها و نوشيدني هاي مخلوط و بسياري از دسرهاي كم كالري و فرآوري شده وجود دارد.


جهان نما

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : شيميايي ,افزودني ,مواد ,غذايي ,استفاده ,مورد ,مواد غذايي ,مورد استفاده ,استفاده قرار ,اكسيد سولفور ,عنوان مواد ,پروپيلن گليكول آلژينات ,مواد غذايي نيترات
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تعمیر پکیج رادیاتور در شیراز طراحی سایت ، سئو ،تبلیغات در گوگل کانون بسیج دانش آموزی و فرهنگیان بروجرد خاطرات یک دختر دهه هفتادی :) Mark هتلداری Michael Brandon مزه ی گَسِ عصرِ چهارشنبه! Alvin